Cuba trekt steeds meer toeristen

Cuba wordt onder steeds meer vakantiegangers een bekende bestemming. Het toerisme neemt de laatste jaren sterk toe in Cuba. De reden hiervoor is simpel: Cuba is een prachtig land met een uiterst vriendelijke bevolking. Hier een aantal reistips voor jouw reis naar Cuba.

Bezoek Havana en Santiago de Cuba

Havana is de hoofdstad van Cuba en ook meteen de grootste stad van het land. Wanneer je een vliegticket Cuba boekt zal je 9 van de 10 keer landen in Havana. Een vliegticket naar Havana is namelijk vaak het goedkoopst. Daarnaast is Havana de ideale stad om te gebruiken als uitvalsbasis voor een rondreis door Cuba.

Santiago de Cuba is de op één na grootste stad van Cuba met ongeveer een half miljoen inwoners. De stad is vooral groot geworden om de gunstige ligging aan de Caraibische Zee. Tot de dag van vandaag is de stad nog erg belangrijk voor de import en export van Cuba. Ook voor toeristen is er genoeg te beleven in Santiago.

Autohuur Cuba

Wanneer je in een relatief korte tijd veel wil zien in Cuba is het verstandig een auto te huren. Autohuur Cuba is namelijk niet erg duur en de wegen zijn goed begaanbaar. De rijstijl van de Cubanen zal even wennen zijn maar is zeker geen reden om de auto te laten staan. Vooral de rondweg op het eiland wordt erg goed onderhouden. Zo kun je dus snel en goedkoop de diversiteit van Cuba ontdekken.

Het Cubaanse regenwoud

In het binnenland van Cuba kun je het schitterende regenwoud van Cuba bezoeken. Door ontbossing is een groot deel van de jungle verdwenen maar door de strijd tegen het kappen van bomen wordt de jungle langzaam maar zeker wordt opgebouwd. Er zijn nog steeds meer dan 3000 plant- en diersoorten te vinden in Cuba. Een meerdaagse tocht door de jungle wordt door veel avontuurlijke reizigers aangeraden. Zorg er wel voor dat je goed bent voorbereid en de juiste kleding bij je hebt.