De mooiste trappen van de wereld

Een trap lijkt misschien zo simpel. Gewoon een paar treden om op een functionele manier naar boven of beneden te komen. Toch zijn er wereldwijd hele kunstige trappen. Heel iets anders dan een trap zoals deze thuis staat. Een trap die binnenkort misschien ook op het lijstje kan komen is er een in Rotterdam. Er zijn plannen om hier naast het CS een trap naar het dak van het Groot Handelsgebouw te plaatsen.

Vaticaan Museum trap

Een trap die zeker niet te missen is. De spiraaltrap van het Vaticaan Museum is in 1932 ontworpen met het doel de verschillende galerijen met elkaar te verbinden. Het ontwerp komt bijna geheel overeen met hoe een DNA spiraal eruit ziet. Echter hadden ze daar in die tijd natuurlijk nog geen kennis van. De trap zelf bestaat uit twee aparte spiralen die samen draaien in een dubbel spiraal.
vaticaan museum

Spaanse trappen

Wederom in Italië, maar deze keer in Rome in plaats van Vaticaanstad. De Spaanse trappen bevinden zich op het Piazza die Spagna plein. De trappen zijn deel van een kerk die de Fransen in de 17e eeuw wilde verbinden met het plein. Hier heeft de trap ook zijn naam vandaan; onderaan bij het plein stond namelijk de Spaanse ambassade. Vooral in de lente en zomerperiode zijn de trappen een mooi aangezicht door de vele bloemen die worden geplaatst. De stijl van de trap kan worden geassocieerd met de ‘Rococo’ stroming.

De Haʻikū trappen

Deze lange dunne trap is te vinden in Hawaï. De trap wordt ook wel eens de ‘stairway to heaven’ (trap naar de hemel) genoemd. En dat is niet voor niks! Deze steile trap heeft 3922 treden door een hiking gebied waar veel toeristen komen. De trap is in 1987 gesloten voor publiek. Echter houd dit sommige wandelaars niet tegen om de klim te maken.
Hawaii’s-Haiku-Stairs-5

Hyakudanen tuin

Bij een tuin denk je misschien al snel aan een vlak gebied. Toch is dat bij de Hyakudanen tuin zeker niet het geval. Deze Japanse tuin bestaat uit verschillende plantenbakken, tussen een wirwar van trappen. Bezoekers komen langs zeker 100 planten platformen via deze trap.
Hyakudanen tuin

Gewoon thuis een trap

Ondanks dat deze trappen heel mooi zijn, zijn ze helaas niet voor iedereen begaanbaar. Thuis is er gelukkig een oplossing in de vorm van een traplift. Zodat je ook gewoon thuis van je eigen trap kunt genieten. Want ook in je eigen huis kun je hele mooie trappen installeren of renoveren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wenteltrap. Of een trap met ingesneden afbeeldingen voor een authentieke sfeer.