De voorbereiding van een vakantie

De zomer is begonnen, het goede weer heeft zich getoond en het hoogseizoen staat voor de deur. Vakantie tijd zou je dus denken. Voor vele betekent dat echter: Vakantiestress! Daarom zetten we in een aantal tips voor je op een rijtje hoe jij het beste je vakantie voorbereidt zodat je zeker weet dat jij zonder stress op vakantie gaat deze zomer!

Maak een checklist!

Het internet staat vol met vakantie checklists, maar wij raden aan jouw eigen lijst te maken. Open Excel of Word en neem even de tijd om goed na te denken wat je zoal nodig gaat hebben op vakantie en vooral wat je eerdere jaren bent vergeten. Zet vervolgens ieder item op een aparte lijn in het bestand. Vervolgens download je een aantal van de lijsten die je op internet vindt en ga je per lijst kijken of er nog items instaan waar jij nog niet aan had gedacht en deze voeg je toe aan jouw eigen persoonlijke checklist! Sla de lijst vervolgens op, zo heb je voortaan voor al je vakanties je lijst klaar staan. Kom je er tijdens of na je reis toch achter dat je iets vergeten was? Pas dan direct je bestand aan zodat je dit volgend jaar zeker niet vergeet!

Handbagage en Ruimbagage

Wie denkt aan handbagage en ruimbagage denkt meteen aan vliegen, dat hoeft echter niet persé. Ook wanneer je met de auto of caravan op reis gaat is het verstandig om je bagage goed te verdelen. Eten en drinken heb je graag binnen handbereik, een hoofdkussen heb je ook graag in de buurt, maar die regenbroek en dikke trui? Die kun je waarschijnlijk lekker in de kofferbak of caravan leggen. Dat geldt dus ook wanneer je het vliegtuig in gaat, let er bijvoorbeeld op dat je je toilettas altijd in je ruimbagage doet, maar heb je een lange vlucht? Dan kan het wel eens lekker zijn om je tandenborstel in je handbagage te stoppen zodat je na 10 uur vliegen even een frisse mond kunt halen op de toilet van het vliegtuig. Wil je wat te eten of drinken meenemen in het vliegtuig? Controleer dan van te voren goed of dit toegestaan is!

Zorg voor genoeg te doen!

Ook nu geldt weer: Dit is zowel van belang wanneer je met de auto op reis gaat als wanneer je met het vliegtuig vertrekt naar jouw zomerbestemming. Er zijn tal van manieren om een lange vlucht door te komen, maar spelletjes of boeken blijken het uiteindelijk toch altijd het beste te doen! Opladen en vullen die ereader dus!