De vijf mooiste campings in Italië

Ben je van plan om deze zomer naar Italië te gaan? In dit land vind je hele leuke campings. Op welke plaatsen je deze vindt, dat staat in deze blog.

Reizen in Italië

Italië is een land dat veel te bieden heeft: heerlijke pastagerechten, stijlvolle steden, pizza’s, middeleeuwse bergdorpjes, blauwe zeeën, heldere en diepe meren en imposante bergtoppen. Italië is een groot land, dus hou rekening met lange reisafstanden. Gelukkig zijn de wegen in Italië goed te noemen waardoor je snel van A naar B komt. De absolute toeristische trekpleisters in dit land zijn Venetië (mooie wateren), Florence (adembenemende kunstgeschiedenis) en het Gardameer (veel campings, mooie omgeving).

Italië heeft ontzettend veel campings. Dat is zeker nodig omdat wildkamperen in dit land niet is toegestaan. Gelukkig heeft Italië dus veel mooie campings. Dit zijn vijf campings in de leukste en mooiste gebieden van Italië.

1.Regio Marche: Camping Huis op de Heuvel (Casa del Poggio) Marche is een regio in het midden van Italië, niet ver van streken als Toscane en natuurlijk de Adriatische Zee. Aan de kust vind je havenplaatsen als Ancona en mooie kiezel- en zandstranden. Het binnenland van de Marche is heuvelachtig tot bergachtig in het zuiden. Deze regio brengt veel van al het goede dat Italiaans is op: olijven en wijnworden hier op grote schaal verbouwd. Kamperen in de Marche doe je bijvoorbeeld bij Huis op de Heuvel(Casa del Poggio). Deze camping ligt verscholen in het binnenland, omringd door prachtige heuvels en niet ver van stuwmeren, mooie steden en de zee.

2.Regio Italiaanse Rivièra: Camping Lino De Italiaanse Rivièra heeft een rotsachtige kust met prachtige, bloemenrijke kustpaden. Hier in de buurt vind je steden als Genua, maar ook bezienswaardigheden zoals het kleurrijke Cinque Terre. Vlak bij Cervo, een middeleeuws stadje aan de bloemenrivièra, ligt camping Lino. Bij deze camping ligt een mooi strand aan de Ligurische kust.

3.Regio Garda: Camping Piantelle Het Gardameer is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Geen wonder: hier geniet je van een prachtig blauw en helder meer, romantische stadjes en imposante bergen. Camping Piantelle heeft een groot kiezelstrand, een fijn zwembad, restaurants en animatie en natuurlijk kun je hier ook nog heerlijk kamperen tussen de bomen.

4.Regio Toscane: Camping Lucherino Toscane staat met zijn cipressen en mooie steden voor het Italië zoals veel mensen het kennen. In Toscane vind je glooiend heuvellandschap en zijn steden als Siena en Florence goed bereikbaar. Camping Lucherino is gelegen op de Toscaanse heuvels, op een terrasvormige manier, waardoor je een mooi uitzicht hebt.

5.Regio Abbruzzen: Camping Ripari di Giobbe De Abbruzzen vormen een ruige bergketen in het oosten van Italië. Aan de voet van de bergen vind je charmante kustplaatsjes als Ortona. Vlak bij dit stadje ligt camping Ripari di Giobbe. De camping ligt hoog boven de Adriatische Zee, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Afkoelen doe je hier op het charmante kiezelstrandje van de camping.