Een weekje weg naar het buitenland

Spanje is een super bekend vakantieland, het behoort dan ook tot een van de 10 grootste landen van Europa, hetzelfde geldt als het gaat om aantal inwoners (48 miljoen inwoners). Spanje heeft een landoppervlakte van ruim een half miljoen vierkant kilometer. De buurlanden van Spanje zijn in het noordoosten Frankrijk en Andorra en in westen grenst Portugal aan Spanje. Portugal en Spanje samen worden ook het Iberische schiereiland genoemd. De hoofdstad van Spanje is Madrid, dit is mooie stad waar veel toeristen komen. Een andere bekende stad is Barcelona, veel mensen denken dat dit hoofdstad is maar dat is niet zo, Barcelona is wel de hoofdstad van Catalonië. Spanje staat ook bekend om haar lekkere keuken, een heel bekend gerecht is paella. Een andere populair gerecht is tapas, dit is niet één gerecht maar dat zijn allemaal verschillende kleine gerechtjes.

Op vakantie naar Spanje

Spanje staat bekend als een van de mooiste vakantielanden van Europa. Zo worden er veel stedentrips geboekt naar de bekende steden Valencia, Barcelona en Madrid. In deze Spaanse steden zijn veel mooi bezienswaardigheden te vinden. Ook zijn de Spaanse eilanden heel populair enkele voorbeelden zijn Ibiza, Gran Canaria en La Palma. In de zomer trekken feestende jongeren massaal naar Mallorca dit is razend populair eiland onder de jongeren. Ook zijn er in de zomerperiode genoeg toeristen te vinden in de binnenlanden van Spanje. Dit komt mede doordat het weer in de zomer hier erg warm is. Huis huren Spanje? Er zijn vele aanbieders van vakantiehuizen in Spanje, kies de beste huizen uit en geniet van een heerlijke vakantie in Spanje.

Vakantiehuizen Spanje

Tegenwoordig willen steeds meer mensen niet meer op de camping staan of in supergrote hotels zitten, omdat het hier bulkt van de toeristen. Een zeer geschikte oplossing hiervoor is het huren van een vakantiehuis. Je hebt dan lekker een huis voor je zelf of met je gezin, waar je kan genieten van een rustige vakantie. Meestal zijn de vakantiehuizen van alle luxe voorzien en zit er ook een zwembad bij. Je ziet ook steeds vaker dat de huizen gehuurd worden door twee gezinnen samen. De huizen staan meestal op mooie plekken en op korte afstand van de steden of dorpjes. Je kunt op internet heel gemakkelijk vakantiehuizen bekijken en vergelijken. Het is ook heel makkelijk dat er van de meeste huizen recensies online te vinden zijn. Bezoek de website Taha.nl als je op zoek bent naar een groot aanbod luxe vakantiehuizen in de mooiste streken van Spanje.

Foto: Nick Kenrick.