Portugal, een mooi land met veel historie en rijkdom

Portugal, een mooi land met veel historie en rijkdom. Portugal is ook bekend als het land van de beste speler ter wereld Cristiano Ronaldo. Het land Portugal ligt aan het zuid westen van Europa naast ook een groot land genaamd Spanje. Maar de vraag is wat kun je doen in dit mooie land. Bij voorkeur kun je een van de mooie stranden bezoeken of lekker een dagje shoppen in Lissabon. Als u wat wilt besparen kunt u een kortingscode gebruiken om er goedkoper uit te komen. Ook heeft Portugal een mooie historie.

Geschiedenis Portugal.

De geschiedenis van Portugal is heel groot.  Het land ontstond uit het graafschap Portucale en werd in de 12e eeuw het onafhankelijke koninkrijk Portugal. Het hoogtepunt van zijn macht beleefde Portugal in de 15e en 16e eeuw. Daarna verloor het veel van zijn rijkdom en status waarbij naast verspilzucht en slecht beheer van de rijkdommen ook de vernietiging van Lissabon door de aardbeving van 1755, de bezetting door Napoleon en de onafhankelijkheidsverklaring van Brazilië in 1822 een rol speelden.

Vakantie in Portugal

De populariteit van Portugal als vakantieland groeit met het jaar. En terecht. In Portugal is genoeg te zien: de sprookjespaleizen in Sintra, de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela, Lissabon met haar romantische wijken en de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo. Je kunt er heerlijk eten en luisteren naar de weemoedige fado-muziek. Ook zijn er mooie stranden om in te baden en ontspannen.

Traditie

 

Er zijn veel tradities in Portugal, maar er zijn ook een paar vreemde.
1. Caretos de Podence, dat zijn wonderlijke figuren die in het noorden van Portugal die tijdens carnaval over straat lopen en vieren de afscheid van de winter en het welkom van de voorjaar.

  1. Veel tradities hebben te maken met oude vruchtbaarheidsrituelen. Dat geldt ook voor de poppen uit Monsanto, de zogenaamdemarafonas. Deze poppen worden gebruikt om de vruchtbaarheid en het huwelijksgeluk te vieren.