Spaans genieten op een camping in Valencia

Valencia ligt aan de Spaanse kust van de Middellandse Zee en is met 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 19 graden het hele jaar door een perfecte reisbestemming. Valencia is de derde stad van Spanje en ideaal voor een leuke stedentrip of kampeervakantie. De stad heeft voor ieder type toerist wel iets interessants. Er zijn mooie oude gebouwen, zoals de Catedral de Valencia y el Miguelete, de kathedraal van Valencia. Liefhebbers van kunst en wetenschap kunnen hun hart op halen in het wereldberoemde Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap).

Kamperen in Valencia

Veel Nederlanders kamperen aan de kust van de Valenciaanse regio. Dit gebied is mateloos populair bij de jongeren in de zomermaanden en bij de senioren in de wintermaanden. En hoewel de witte stranden van de regio geweldig zijn, is er meer dan alleen strand. En dat maakt het gebied interessant voor bijna alle kampeerders.De campings in Valencia liggen meestal op een kleine afstand van de stad. In de omgeving is veel te zien. Zo zijn er attractieparken en voorzieningen voor de verwende toerist, maar kun je tijdens het kamperen in Valencia ook de rust in de natuur opzoeken. Om te beginnen in het binnenland van de regio Valencia, in de Vall de Laguar. Een uitgestrekt natuurgebied in de bergen.

Paella Valenciana

Valencia is de stad waar de echte Spaanse Paella vandaan komt. In de stad zijn diverse excursies en workshops te boeken die alles te maken hebben met dit internationale gerecht. Het belangrijkste ingrediënt van de paella is de rijst. In de omgeving van Valencia wordt zelfs rijst verbouwd op rijstvelden. De traditionele Paella Valenciana bevat ingrediënten als konijn, kip en soms slakken. Niet alleen gedurende de feestdagen, maar het hele jaar door kun je bij verschillende restaurants terecht voor Paella Valenciana. Op zondag is het bij veel families traditie om met z’n allen paella te eten. Dat kan thuis zijn, maar ook in een restaurant. Spanjaarden eten vaak ‘s middags warm, dus niet alleen ‘s avonds. Tussen 14.00 en 17.00 kun je ook terecht voor paella in verschillende restaurants in Valencia.

Valencia strand

Valencia ligt aan de Middellandse Zee en heeft een aantal mooie stadsstranden. La Malvarrosa is hiervan het meest noordelijk gelegen strand. Het strand is ruim één kilometer lang en biedt handige faciliteiten, zoals douches en toiletten. Las Arenas is ook een stadsstrand en ligt een dichterbij het centrum van Valencia. Dit strand is daardoor ook een stuk drukker. Dit strand is wel 1,2 kilometer lang en 135 meter breed en daardoor heerlijk ruim. Ook beschikt dit strand over uitstekende faciliteiten, zoals douches, toiletten, strandbedden, volleybal en nog veel meer. Langs de boulevard vind je bovendien een flinke verzameling restaurants waar je heerlijk kunt eten. Ook Patacona is een stadsstrand en is een stuk kleinschaliger en ‘gezelliger’ dan de andere twee massale stadsstranden. Ideaal voor iedereen die even weg wil uit de drukte.

Wil je meer weten over bezienswaardigheden en activiteiten in de regio? Kijk dan op de website van Visit Valencia om alles te weten te komen over deze mooie stad.