Dagje weg in Nederland

Een dagje weg in het eigen mooie land, Nederland. Er zijn namelijk heel veel verschillende leuke activiteiten te doen in het eigen land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dierentuin, een museum of neem een bezoek aan een van de leuke pretparken Nederland. Nu de zomer dichterbij komt is het al helemaal fijn als je op een mooie dag even op pad kunt gaan. Een dagje weg in Nederland is super gezellig met familie of vrienden! Lees hieronder een aantal leuke tips voor een dagje weg in Nederland.

Dierentuinen Nederland

In Nederland zijn er een aantal dierentuinen waar je je dag leuk kunt spenderen. Bekende dierentuinen in Nederland zijn Burgers’ Zoo Arnhem, Safaripark Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark, ARTIS of de Apenheul in Apeldoorn. Al deze dierentuinen liggen in het midden en zuiden van Nederland, relatief dichtbij elkaar. Het is maar net welke dierentuin jou leuker lijkt. Misschien is een dierentuin die dichtbij je huis ligt wel het aantrekkelijkst.

Musea Nederland

Voor een dagje weg Nederland kun je ook een mooi museum bezoeken, meer informatie opdoen over geschiedenis of een mooie kunstexpositie bezoeken. Een museum hoeft namelijk niet altijd over kunst of geschiedenis te gaan. Leuke en interessante musea in Nederland zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, het NEMO Science Museum of het museum Volkenkunde. Je kunt je altijd even inlezen over de verschillende tentoonstellingen die er aanwezig zijn.

Pretparken Nederland

In Nederland zijn er ook een aantal fantastische pretparken te vinden waar iedereen wel eens geweest moet zijn. Bekende pretparken in Nederland zijn de Efteling, Walibi Holland, Duinrell, Slagharen en Drievliet. In ieder pretpark zijn er wel een aantal fantastische attracties te vinden zoals spannende achtbanen of andere leuke attracties. Het is handig om de plattegrond van het pretpark aan te vragen, dan weet je altijd en overal waar je bent en waar de leukste attracties te vinden zijn.