Genieten in eigen land


De vakantietijd is weer aangebroken dus we trekken er weer massaal op uit om onze welverdiende vakantie te vieren. Veel mensen gaan naar het buitenland op vakantie, naar zonnige landen als Italiƫ, Turkije en Griekenland. Heerlijk genieten in de zon, beetje wandelen, fietsen of gewoon lekker liggen op het strand of aan het zwembad. Er zijn diverse reisblogs die veel leuke tips hebben voor vakantie in eigen land. Nederland heeft best veel te bieden.

Vakantiehuisje boeken of hotel?

Veel mensen die in Nederland een weekendje weg willen of een week op vakantie gaan in eigen land boeken en vakantiehuisje of chalet op een van de vele vakantieparken in Nederland. Veel van deze vakantieparken liggen in Overijssel en Drenthe, niet in de laatste plaats vanwege de mooie natuur zoals de Veluwe en de talrijke bossen. In veel gevallen wordt er dan een huisje geboekt via de bekende aanbieders zoals Center Parcs of Landal. Maar er zijn ook mensen die gewoon na een dag heerlijk gewandeld te hebben willen dineren en vervolgens op locatie willen overnachten. In die gevallen wordt er dan bijvoorbeeld een hotel in Drenthe of Overijssel geboekt. Het handige is dat je vaak in het hotel in het restaurant een hapje kunt eten en wat kan drinken. Vervolgens hoef je niet meer te rijden om naar je plaats van overnachting te gaan. Dus kan er ook wat alcohol worden genuttigd zonder je druk te maken of je wel of niet mag rijden, wel zo handig dus.

Wellness behandeling

Bij veel accommodaties in Nederland waar je kunt overnachten of verblijven is er ook de mogelijkheid om een heerlijke wellness behandeling te ondergaan. Even lekker relaxen en verzorgd worden door een schoonheidsspecialiste en/of masseur. Een dergelijke wellness behandeling is goed voor lichaam en geest, je kunt er dan weer even tegenaan. Er zijn ook speciale wellness centra in het hele land te vinden waar je dergelijke behandelingen kunt ondergaan. In dergelijke resorts is in de meeste gevallen ook een sauna, zwembad, bar en restaurant aanwezig, zodat je werkelijk van alle gemakken wordt voorzien.

Wandelen in de bossen

Veel vakantieparken in Drenthe of Overijssel liggen in mooie bossen waar je heerlijk kunt wandelen met de hond en het gezin. Controleer wel altijd even of de hond aangelijnd moet worden of gewoon los mag lopen, in bepaalde natuurgebieden geldt namelijk een aanlijnplicht in verband met het broedseizoen van verschillende vogels. Er zijn vaak ook wandelroutes die je kunt volgen om vervolgens aan het eind van de wandeling ergens heerlijk wat te kunnen eten, bijvoorbeeld in een pannekoekenboerderij. In ieder geval is er genoeg in Nederland te doen tijdens de vakantie.