Kamperen met kleine kinderen? Doe het veilig.

Weet je soms niet zeker of het wel een goed idee is om met kleine kinderen te gaan kamperen? Maak je geen zorgen. Met de nodige en voldoende voorbereiding is een kampeervakantie met jonge kinderen juist een absolute aanrader. Wat is er nou fijner om met je kinderen lekker te genieten van het kamperen en leuke dingen te doen in de buitenlucht?

Als je voor voldoende voorbereiding en veiligheid zorgt en van tevoren heldere afspraken maakt met je kinderen, dan zijn er geen struikelblokken voor een onbezorgde vakantie. Wij geven een aantal handige tips hieronder.

Gezellig kamperen met het hele gezin

Veiligheid staat voorop tijdens het kamperen

1. Allereerst: zorg voor een veilige kampeerplaats die niet te dicht aan het water ligt of te dicht bij een drukke verkeersweg. Daarnaast is het goed om ervoor te zorgen dat er voldoende schaduw is. Als je kind een middagslaapje moet doen, dan wil je natuurlijk niet middenin de zon zitten.

2. Wanneer je op de camping aankomt dan is het goed om met je kind een rondje over de camping te lopen. Hierdoor raakt jouw kind een beetje vertrouwd met de nieuwe omgeving. Het is ook handig om een aantal punten af te spreken die voor je kind goed te herkennen en te onthouden zijn.

3. Maak afspraken over waar jouw kind wel en niet mag komen op de camping en hoever jouw kind mag lopen. Bijvoorbeeld tot aan de laatste caravan op jullie pad.

Op de camping met uw kleine kinderen

4. Is jouw kind toch iets verder gegaan en de weg kwijt geraakt? Dan kan een SOS-bandje een absolute oplossing zijn en uitkomst bieden en ervoor zorgen dat de kleine wegloper snel weer veilig bij de caravan is. Zet op dit SOS bandje de naam van je kind, het telefoonnummer, nationaliteit en het plaatsnummer van de camping.

5. Het is goed om de stroomvoorziening achter de tent te controleren om zo te zien of de caravan goed beveiligd is en zorg dat je kleintjes hier niet in de buurt komen.

6. Houd kinderen ver uit de buurt van het kooktoestel als je aan het koken bent. Leer ze dat ze niet aan elektrische apparaten en stopcontacten moeten zitten. Laat weten waarom dit gevaarlijk is.

7. Zorg ervoor dat tentharingen niet te ver staan en uitsteken. Een makkelijke manier om haringen beter op te laten vallen is om de bovenkant van de haring een opvallende kleur te geven. Zo voorkom je vervelende valpartijen. Wat je ook kunt doen is er een plastic bekertje op de kop opzetten, zo zien uw kinderen de haringen ook goed. Weten waar u goed kunt kamperen met uw kinderen? Kijk op Campoala.com