Als je op zoek bent naar een vakantie met je harige vriend, is Europa een geweldige plek om heen te gaan! Er zijn veel landen in Europa die hond vriendelijk zijn, en volop activiteiten en bezienswaardigheden bieden voor zowel jou als je pup. Hier zijn enkele van de beste Europese landen om met je hond te bezoeken.

Reizen door Frankrijk met je hond

Frankrijk is beslist een trouwe metgezel als het gaat om hond vriendelijkheid! Er zijn zo veel leuke plaatsen om met je harige vriend te verkennen, van lange wandelingen in het park tot hond vriendelijke cafés en bars. Sommige van de bekendste toeristische attracties in Frankrijk, zoals de Eiffeltoren en het Paleis van Versailles, zijn ook erg gastvrij voor honden en hun baasjes. In feite zul je merken dat bijna overal waar je in Frankrijk komt wel wat accommodatie voor je trouwe metgezel te vinden zal zijn.

Spanje is veelal hond vriendelijk

Spanje is een prachtig land dat bezoekers veel te bieden heeft, en dat geldt ook voor het verwelkomen van viervoetige vrienden. In feite is Spanje een van de meest hond vriendelijke landen van Europa. Honden zijn toegestaan op de meeste stranden, in bijna alle hotels en restaurants, en in het openbaar vervoer. Er zijn zelfs speciale hondenparken en -cafés! Dus als je een reis naar Spanje plant met je harige vriend, weet dan dat je samen kunt genieten van alles wat het land te bieden heeft.

Italianen verwelkomen ook je hond

Italië is een van de meest hond vriendelijke landen ter wereld, en het is gemakkelijk te zien waarom. Van de uitgestrekte stadsparken van Rome tot de verborgen stranden van Napels, er zijn tal van plaatsen om met je harige vriend te verkennen. En met zoveel restaurants en cafés die terrasjes aanbieden, is het gemakkelijk een plekje te vinden om te stoppen voor een hapje eten. Natuurlijk zou een reis naar Italië niet compleet zijn zonder een bezoek aan een van de vele wijngaarden die het land rijk is. Veel daarvan bieden rondleidingen en proeverijen die zowel voor mensen als honden toegankelijk zijn, zodat het gemakkelijk is om van een glas wijn te genieten met je beste vriend aan je voeten.

Veel natuur in Zweden voor jou en je hond

Als je een reis naar Zweden aan het plannen bent, vraag je je misschien af of je je harige vriend mee mag nemen. Het goede nieuws is dat Zweden een heel huisdiervriendelijk land is, en er zijn geen beperkingen op het meebrengen van honden in het land. Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste moeten alle honden ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Ten tweede heb je een dierenpaspoort nodig waarin de inentingsgegevens van je hond vermeld staan. Vraag ten slotte bij je hotel of huur accommodatie na of ze huisdieren toelaten. Met een beetje planning kun je genieten van een stressvrije vakantie met je viervoeter aan je zijde.

In Oostenrijk wandelen met je hond

Dit prachtige land is de thuisbasis van torenhoge bergen, ongerepte meren, en eindeloze hectaren bebost land. En hoewel het misschien niet de eerste plaats is waar je aan denkt als je een reis met je hond plant, heeft Oostenrijk eigenlijk heel wat te bieden aan reizigers met een hond. Van aangewezen hondenlosloopgebieden in Wenen tot ontelbare wandelpaden in de Tiroler Alpen. Oostenrijk is een geweldige bestemming voor honden en hun baasjes. Dus of je nu een plek zoekt om je dagelijkse wandelingen te maken of een avontuurlijke trektocht, voeg Oostenrijk zeker toe aan je lijst van potentiële vakantieplekken.

Als u op zoek bent naar een vakantiebestemming waar zowel u als uw harige vriend een geweldige tijd kunnen hebben, overweeg dan Europa. Van de stranden van Spanje tot de bergen van Oostenrijk, er zijn tal van plaatsen waar honden welkom zijn – en vaak zelfs als vorsten worden behandeld. Dus pak uw koffers, neem uw pup mee en geniet van alles wat Europa te bieden heeft.