Natuurlijk wil jij ook graag op vakantie in Brabant, want het leven is daar goed! Het is een provincie die alom bekend staat om haar gezelligheid en bourgondische levensstijl. Je vindt er talrijke pittoreske dorpjes en mooie steden. Plus het biedt attracties, festiviteiten, gezellige plaatselijke markten en braderieën, plus uiteraard het carnaval. Dit maakt allemaal deel uit van de rijke cultuur van de provincie Noord-Brabant.

Na een fijn dagje uit in deze bijzondere provincie, is het tijd om terug te keren naar de camping. Er zijn veel leuke campings om ultiem van je vakantie in Brabant te genieten! Je kunt hierbij denken aan knusse kleinschalige natuurcampings of luxe kampeerterreinen met uitgebreide faciliteiten en activiteiten.

Leuke natuurcampings in Brabant

Er is in Brabant genoeg natuur om van te genieten. Eén van de geliefdste natuurcampings om deze natuur te omarmen is de Vlagberg. Deze fijne camping ligt 1,5 km ten westen van Sint Anthonis. Het biedt mooie ruime plekken met het bos direct als achtertuin! Deze camping is een ideale verblijfplaats voor als je als gezin naar ruimte en comfort op zoek bent.

Een andere paradijselijke plek is de natuurcamping de Hoevens op het Landgoed De Hoevens vlakbij Alphen. Dit is een prachtig gebied tegen de grens van België om te kamperen. En dan zeker op het tentenveld met een schitterend uitzicht over de uitgestrekte omringende velden. Bovendien ligt er aan de rand van het kampeerterrein ook nog eens een natuurlijke zwemvijver met een klein strandje.

Vlak onder Nijmegen vind je in Beers het Landgoed Barendonk met een natuurcamping. Je vindt hier een mix tussen een boeren- en natuurcamping. Want je kunt zelfs met grazende koeien voor je tent wakker worden. Er zijn 6 kleine veldjes om op te kamperen. En speciaal voor de kinderen is er ook het ‘kinderveld’, die een speeltuintje in het midden heeft. Als je dat liever wenst, kun je hier ook in een luxe trekkershut kamperen.

Luxueuze campings in Brabant

Vlakbij Tilburg kun je op de Camping Rakelbos niet alleen in een zeer comfortabele accommodatie van een heerlijke vakantie genieten. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen tent of caravan meenemen. Vooral voor de kinderen is dit een heus speelparadijs met een magnifiek waterpark en verwarmd buitenzwembad. Er is ook een groot zandstrand waar zowel jong als oud zich prima kan uitleven… of ontspannen.

Midden in de natuur vind je in Ulicoten het vakantiepark Ponderosa. De camping verhuurt zeer comfortabele onderkomens zoals chalets en ingerichte tenten. En voor de kampeerders zijn er ook ruime kampeerplaatsen. Het biedt een eigen waterpark met een aangenaam verwarmd binnenbad en een 60 meter lange glijbaan. Je kunt er niet alleen midden in de natuur lekker kamperen en onthaasten, maar de attractieparken zoals de Efteling zijn ook vlakbij.

De campings in Noord-Brabant bieden vooral veel natuur en avontuur. Want Brabant is een plek waar je van alles kunt beleven. Je kunt er uiteraard ook volop van je welverdiende rust genieten. Er zijn veel verschillende soorten campings te vinden: kindercampings, naturistencampings tot zeer luxe campings met veel comfort. Of juist kleine campings die een meer back-to-basics ervaring aanbieden. In Brabant vind je het allemaal. Dus waarom zou jij daar ook niet je volgende kampeervakantie houden?